SRBIJA ZGROŽENA I UVREĐENA! MRAČNA strana Gorana Ivaniševića!
Goran Ivanišević i Novak Đoković, Foto: EPA/Andrej Cukić

bivši novakov trener

SRBIJA ZGROŽENA I UVREĐENA! MRAČNA strana Gorana Ivaniševića!

Đoković je verovao u njega

Objavljeno:

Prvi reket sveta Novak Đoković nedavno je okončao saradnju sa Goranom Ivaniševićem, pa je odlučio da u budućnosti radi sa Nenadom Zimonjićem.

Ivanišević i Đoković su godinama sjajno sarađivali, ali teško je zaboraviti "mračnu i tamnu" stranu hrvatskog tenisera...

Goran Ivanišević
Goran Ivaniševićfoto: EPA ANDREJ CUKIC

Tako je 1993. godine rođeni Splićanin dao intervju kojeg se sada sigurno kaje. U njemu je pričao kako je zamišljao da puca po Srbima.

- Pokazali su mi kako da pucam, samo zbog zabave. Pustili su me da pucam iz mitraljeza. Bilo je teško kontrolisati ga, ali, oh, bio je to dobar osećaj - svi meci izlaze... Razmišljao sam kako bi bilo dobro da neki Srbi stoje ispred mene - izjavio je Ivanišević svojevremeno.

1 / 6 Foto: EPA/NEIL HALL

Ivanišević je kasnije istakao da nije govorio da bi na Srbe trebao pucati:

- Prvi put sam u Adelejdu igrao 1992. goidne, čuvala me je specijalna policija, nisam mogao ni do toaleta da odem, a da me dvojica ne prate. U prvom kolu sam igrao protiv Šveđanina Kultija, bio je bolji i onda je u jednom delu meča na tribine došlo 5-10 momaka, Srba. Počeli su da me psuju na najgori mogući način, pretili su da će me ubiti, zaklati, vređali su moju majku najgorim psovkama. Uzvratio sam im, meč je prekinut, oni su izbačeni sa tribina. Onda se dešava tragikomična situacija, umesto da ja budem taj koji ne može da pogodi teren, on nije mogao da se sastavi. Posle meča me pitao da mu objasnim šta se dogodilo - rekao je Ivanišević za "Politiku" u jednom intervjuu 2019. godine.

Bonus video:

02:39

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA SVETLI U NOVAKOVU ČAST: Ovako se prestonica Srbije klanja Đokoviću

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.